Посланик Митрофанова: САЩ са причината за всички антируски прояви в България

Руският посланик в България Елеонора Митрофанова заяви, че зад решението на София да експулсира руски дипломати стоят САЩ. Тя съобщи това за РИА Новости.

Посланик Митрофанова: САЩ са причината за всички антируски прояви в България

Според нея, американците са поставили задачата

„Русия да бъде изтръгната от всички сфери на българския живот“.

Митрофанова подчерта, че Русия и България са свързани с „мощни пластове история, духовно родство, които нито могат да бъдат зачеркнати, нито променени“.

На 29 април 2021 г. руското дипломатическо представителство в София обяви, че България е обявила помощника на военното аташе за персона нон грата.

Преди това официалният представител на главния прокурор на България Сийка Милева заяви, че прокуратурата подозира шестима руски граждани, че са организирали четири взрива между 2011 и 2020 г. в оръжейните заводи в страната, които съхраняват оръжие за Грузия и Украйна. Преди ден стана известно, че българското външно министерство е извикало руския посланик Елеонора Митрофанова.

Москва няма да остави недружелюбните действия на България без отговор, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки експулсирането на служител на руското дипломатическо представителство в София.

Коментари:

comments powered by HyperComments