US сенатор: «Путин победи, Америка загуби!»

Американският сенатор Тед Круз публикува в профила си в Twitter видеозапис на речта си с призиви да се спре стартирането на газопровода „Северен поток 2“.

US сенатор: "Путин победи, Америка загуби!"

Според него проектът е бил плод на сътрудничеството между руския лидер Владимир Путин и американския президент Джо Байдън.

„От години слушам разговори, в които непрекъснато се повтаря „Русия, Русия, Русия“ … Но има ли поне един демократ в Сената, който има смелостта да се бори с демократичния си президент, който даде подаръка на века на Путин? » — написа Круз в коментар към видеото.

Той подчерта, че самият Байдън не се е противопоставил на газопровода дори след като германският канцлер Ангела Меркел, която подкрепи проекта, се е оттеглила от поста си.

«И сега какво? Путин победи, Америка загуби“, заяви той.

Републиканецът Тед Круз многократно се противопоставя на строителството и пускането на газопровода.

През август политикът участва в блокирането на работата на Сената, което беше планирано да продължи, докато администрацията на Байдън не въведе санкции срещу Северен поток 2.

През септември той отново протестира заради тръбопровода и заплаши, че ще наруши утвърждаването на кандидатите за Държавния департамент и Министерството на финансите на САЩ.

Строителството на Северен поток 2 вече е напълно завършено. Ръководителят на «Газпром» Алексей Милър отбеляза, че доставките на газ на европейския пазар могат да се осъществят още през този отоплителен сезон.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments