«Ердоган се разчекна и Путин му извъртя кроше»

Русия – Турция! Отношения на базата, първо ще хапнем и пийнем, а след това при болки в стомаха ще глътнем хлебна сода. Не е вярно, че само жените упражняват професията тъкачество.

Най големия тъкач е Ердоган, защото той си тъче платното между Москва и Вашингтон. Замъглява главите на Путин и Байдън. Така си мисли.

Главата на Путин е трезва, бистра и съобразяваща, Байдан е затормозен, но си има ербап съветници, които го държат в кондиция.

Отношенията между Русия и Турция са сложни и в повечето случаи противоречиви, но когато тези отношения се заплетат сложно и нерешимо, двамата — Путин и Ердоган — се срещат за да избегнат усложненията. Преди срещата двамата си размениха дипломатически крошета.

Ердоган не признавал изборите в Крим, защото Крим бил украински,

Путин не го чу, но му извъртя кроше и му напомни, че плодовете и доматите от Турция освен пестициди имат и други зарази и му напомни, че турските аскери са без разрешение за престой в Сирия.

Предстои среща на двамата в Сочи и главния проблем по всяка вероятност ще бъде Сирия. Турция много се разчекна – Сирия, Азербайджан, Ирак, Либия.

Понечи и в Афганистан да замести американците, но нещо се опари и се отказа. Като прибавим и проблемите и в Средиземно море с Гърция, ще видим Турция в умопомрачителен разчекващ шпагат — катастрофален за здравето.

Въпреки всичко това отношенията между Русия и Турция, напук на техните зложелатели, радват окото с гъвкавост и най вече резултатност.

Петър Цъклев

Коментари:

comments powered by HyperComments