СДС-ари подкрепят Радев

Кметът на Видин, д-р Цветан Ценков, избран с подкрепата на СДС, стана част от Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова.

СДС-ари подкрепят Радев

От партията уточняват, че с това негово решение той е преминал една червена линия, която за СДС е недопустима и те оттеглят подкрепата си за него.

«Тази кандидат-президентска двойка беше издигната от БСП през 2016 г., а Илияна Йотова е видна представителка на социалистическата партия. През целия мандат на Радев и Йотова те не изпълниха основната си функция — да обединяват нацията, а работеха за свои тесногръди политически цели, на принципа «Разделяй и владей!», допълват от СДС.

В позицията се казва, че сега Цветан Ценков ще работи срещу десния кандидат за президент, подкрепен от ГЕРБ-СДС, което е политически нонсенс.

«СДС не може да толерира политическото номадство. За нас идеологията, както и наличието на ляво и дясно, все още са основополагащи за политиката. Отхвърлянето им е присъщо на популистите и конюнктурните политици. Затова ние няма да проявяваме търпимост към тях», категорични са те.

News.bg.

Коментари:

comments powered by HyperComments