САЩ объркаха континента и обвиниха Русия

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен обвини Русия, че уж блокира годишната среща на ОССЕ за човешкото измерение.

С какво са свързани този вид обвинения от страна на САЩ?

САЩ объркаха континента и обвиниха Русия

Според Иван Соловьов, заслужил адвокат на Русия, тази ситуация се дължи преди всичко на факта, че Вашингтон възнамерява да дискредитира резултатите от изборите за депутати в Държавната дума на Руската федерация и за пореден път да обвини Русия в нарушаване на правата на човека.

„Изявленията на г -н Блинкен са изненадващи и не са изненадващи едновременно. Удивително е, защото къде са Съединените американски щати и къде е Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа? Разбира се, ОССЕ обединява 57 държави, но въпреки това е регионална организация и се намира отвъд океана.

Следователно интересът на г -н Блинкен към срещата на ОССЕ, дори по този въпрос, предизвиква обосновано удивление, както „географско“, така и фактическо.

Това, което не е изненадващо, е, че г -н Блинкен «се вписа» към европейските си другари, които много съжаляват, че не можаха отново да представят претенциите си срещу Руската федерация на тази среща, тъй като тази среща по «правата на човека» точно за тази цел и беше предназначена.

За пореден път, за да ударят Русия, отново да превърнат тази среща в обществено обсъждане и осъждане на положението с правата на човека у нас. Затова е напълно логично страната ни да не изрази подкрепа и отказа да участва в това планирано идеологическо мероприятие.

Освен това си спомняме много добре новата история на изборите, когато ОССЕ поиска да изпрати 500 наблюдатели у нас за, както казаха, „ефективно наблюдение на изборния процес в Държавната дума“. А по техните стандарти те изпращат от 50 до 70 души на изборите!

Абсолютно ясно е, че желанието да изпратят петстотин души в страната ни, разбира се, е имало за цел да гарантира, че тези хора ще изиграят ролята си на дестабилизиращи избирателния процес и след това могат масово да свидетелстват уж за нарушения на изборите.

Съвсем логично е този опит да бъде пресечен, което доведе до желанието за морално отмъщение от страна на структурите на ОССЕ и тези, които влияят на вътрешните процеси в тази организация“, каза събеседникът.

Иван Соловьов също счита, че е правилно решението от страна на Русия да откаже тази среща, тъй като заседанието е нямало нищо общо с правата на човека.

„Бих искал да подчертая още веднъж, абсолютно е ясно за какво ще да бъде дискусията на тази среща. Това няма да има нищо общо с реалната защита на правата на човека.

И като се има предвид, че тя все още се е състояла във Варшава (знаем отлично какво е изключително необективното и пристрастно отношение към Русия днес в Полша), страната ни взе абсолютно балансирано, политически изработено решение, което отговаря както на външнополитическите интереси, така и на сигурността на нашата държава.

А всичко, което отговаря на интересите на сигурността на страната ни, предизвиква остра алергична реакция в Съединените американски щати, което беше показано от г -н Блинкен с абсолютно безполезното му изявление“, обобщи адвокатът.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments