Д-р Миндов: Дано един ден не ни обградят с телена мрежа, че не се ваксинираме, не спазваме мерките и е пълно с фалшиви сертификати

Няма общопрактикуващ лекар, при който да не е дошъл някой и да не е поискал сертификат за ваксина. Последно мой пациент ми каза, че е намерил кой да го «ваксинира» и да му даде сертификат, и ме пита дали поисканите 300 лв. е нормална тарифа. Предложих му няколко пъти да се имунизира, но ми отказа. Това каза в интервю за сутрешния блок «България сутрин» на BGonAIR председателят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари д-р Георги Миндов.

Д-р Миндов: Дано един ден не ни обградят с телена мрежа, че не се ваксинираме, не спазваме мерките и е пълно с фалшиви сертификати

«С доброто свършихме, с това да се молим и предлагаме. Ние се къпем във ваксини, а в целия свят умират хора. В Англия няма избор на ваксини, лекарят определя каква ще ти сложи. В Италия още има неваксинирани и хората чакат.

Следващата стъпка ще бъде да обградят Републиката с телена мрежа, понеже не спазваме мерките и имаме голям процент фалшиви сертификати. Ще ни наложат мерките отвън, ще ни изолират. Ще станем един глобален експеримент», каза д-р Миндов.

«По данни на РЗИ има пик на Ковид-19 при деца до една година. При децата коронавирусът засяга много органи. Затова детските реанимационни легла може да се окажат недостатъчни, те са различни от тези за възрастните», коментира д-р Миндов.

«Много са уплашени хората със симптоми. В момента те решават да идват при нас, защото ни имат доверие. Аз искам да му изпиша поне елементарните лекарства, които са по списъка, но не мога. Общопрактикуващите лекари настояваме да ги има Ковид зоните, но да бъдат като спасителен пояс, когато лекарите не могат да поемат пациентите. Или за пациенти без здравни осигуровки. У нас това са около 800 000 души», допълни д-р Георги Миндов.

Коментари:

comments powered by HyperComments