В САЩ има умора от Украйна

Американският президент Джо Байдън не е включил Украйна в списъка на преговорните теми с Русия, тъй като САЩ чувстват умора от Киев. Това съобщи «Известия», позовавайки се на бившия съветник на Джордж Буш в Русия, директор на консултантската компания Kissinger Associates, Томас Греъм.

В САЩ има умора от Украйна

„Първо, има умора от Украйна в САЩ и на Запад като цяло. Най-важното за Украйна днес е да реши вътрешнополитическите и икономическите си проблеми. Украинското общество трябва да се съсредоточи върху тези въпроси, върху тяхното решаване“, каза той.

Греъм добави, че Байдън иска да «запази статус-кво» с Русия. Според експерта американският лидер разбира, че не може да се постигне голям напредък по темата за Украйна.

Според Греъм неотдавнашното посещение на президента Владимир Зеленски във Вашингтон е показало, че все още не се предвиждат нови опити за натиск върху Русия.

По-рано главата на украинския «Нафтогаз» Юрий Витренко благодари на САЩ за подкрепата в борбата срещу «Северен поток 2» и предложи натискът върху газопровода да се запази.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments