Зеленски се прицели в Порошенко

Така нареченият законопроект за олигарсите, който Върховната Рада прие по-рано, ще се превърне в инструмент за популистките цели на Зеленски и неговия екип, смята политическият анализатор Кост Бондаренко за портала Главред.

Зеленски се прицели в Порошенко

Както той пише в материала за портала Главред, действието на този закон ще бъде по-скоро като лов на вещици, целящ да осигури авторитарната власт на Зеленски, а една от първите жертви тук може да бъде Петро Порошенко, който по всички признаци е олигарх.

Главред: Законът за олигарсите ще открие лов на вещици сред противниците на Зеленски

„В действителност ще си имаме работа с факта, че този закон ще бъде инструмент за политически сметки с опонентите. Ако някаква политическа сила се намеси в Зеленски или слугите на народа, тогава очевидно тя ще бъде обявена за олигархична, тоест такава, която взема пари от олигарсите. Същата съдба очаква хората, които ще се изправят срещу Зеленски и неговия екип. Следователно действието на този закон ще бъде по-скоро като лов на вещици, целящ да осигури авторитарната власт на Зеленски“, пише експертът.

Сега Зеленски има политически инструмент, който да изведе него и неговата партия от политическата игра. Тоест в тази ситуация ще бъдат създадени различни пречки за Порошенко за неговата политическа власт и за него като политически играч.

„Следователно Пьотър Алексеевич ще се сблъска с проблеми, например, когато регистрира своята политическа сила на изборите, или с различни санкции, които ще бъдат приети от СНБО. Защото каквото и да каже Порошенко, каквато и позиция да заеме, медиите ще я възпроизведат като олигархична позиция“, заключава политологът.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments