Gallup: Рейтингът на Байдън рухна до нов минимум

Gallup (САЩ) съобщава, че осем месеца след инаугурацията на Байдън, рейтингът му на одобрение е паднал до най-ниското ниво в неговото президентство — 43%. Това означава, че в сравнение с август той е спаднал веднага с шест процента.

Gallup: Рейтингът на Байдън рухна до нов минимум

За първи път броят на тези, които не подкрепят неговата политика (53%), надвишава дела на неговите поддръжници. Така сред всички следвоенни американски президенти одобрението на Байдън надвишава само рейтинга на Тръмп в съответния етап от президентството му. През септември на първата година от неговото президентство рейтингът на Тръмп беше 37%, на Обама — 52%, Буш -младши — 51%, Клинтън — 47%.

Рейтингът на Байдън сред демократите спадна от 98% през януари тази година до 90% през септември; на независимите гласоподаватели за същия период той спадна от 61% на 37%, а за републиканците — от 11% на 6%.

Като част от същото проучване респондентите бяха запитани за одобрението на работата на Конгреса на САЩ. Дейностите му са одобрени от 27% от анкетираните, а са неодобрени от 69%.

Според авторите на изследването, резултатите от анкетата показват, че „меденият месец“ на Джо Байдън като президент е приключил.

Политически независимите избиратели, които подкрепяха Байдън по време на изборите, сега до голяма степен не одобряват работата му.

Проучването е проведено през първата половина на септември 2021 г. сред повече от 1000 пълнолетни американци.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments