Когато няма какво да кажеш: защо Байдън говори от трибуната на ООН за гейовете в Чечения

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън няма проекти, така че лидерът на страната трябваше да говори пред Общото събрание на ООН за правата на сексуалните малцинства. Това мнение изрази американистът Дмитрий Дробницки, коментирайки речта на президента на САЩ от трибуната на ООН.

Когато няма какво да кажеш: защо Байдън говори от трибуната на ООН за гейовете в Чечения

„Речта на Байдън се оказа доста безцветна — каза експертът в ефира на радио Sputnik. — В нея нямаше нищо ново, както нямаше и ярки акценти. Защитата на сексуалните малцинства е също толкова често срещано явление в Демократическата партия на САЩ и американския либерален истеблишмънт, както и в Европа. Когато няма какво да се каже, те говорят за това.

Никакви крупни проекти няма, а е нужно да се каже нещо, освен за климата — затова и говорят за защитата на сексуалните малцинства».

Както по-рано съобщиха СМИ, Джо Байдън по време на 76-ата сесия на Общото събрание на ООН призова международната общност да защити правата на сексуалните малцинства от Чечня до Камерун.

„Всички ние трябва да отстояваме правата на ЛГБТ представителите, за да могат те да живеят открито в любов и без страх, независимо дали е Чечения, Камерун или друга част на света“, каза Байдън.

На включването на Чечения от Байдън в списъка на местата, където е необходимо да се борим за правата на ЛГБТ, не трябва да се придава прекалено голямо значение, тъй като цялата му реч не изглеждаше добре обмислена, смята Дмитрий Дробницки.

Главата на Чечения Рамзан Кадиров вече отговори на Байдън: той покани американския президент в републиката, за да се увери, че там няма петли, „има само съпрузи на кокошки“.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments