Олимпиадата-2022 в Пекин обещава да бъде гореща: Путин заминава

Сензация — Президентът Путин отива на Олимпиадата през 2022 г. в Пекин по „горещата“ покана на президента на Китайската народна република Си Цзинпин. Все пак Русия успя да заобиколи съответните забрани на CAS. Западът отново загуби от Русия. Москва избра отлична тактика, пишат читателите.

Превод от Yahoo News Japan (Япония):

Олимпиадата-2022 в Пекин обещава да бъде гореща: Путин заминава

Руският президент Владимир Путин реши да посети Зимните олимпийски игри в Пекин следващия февруари, което предизвика голям резонанс в света. На Русия й беше забранено да участва в Олимпиадата и други големи международни състезания като национален отбор поради системни нарушения на допинг контрола в страната.

На току-що проведените Летни олимпийски игри в Токио руските спортисти се състезаваха под флага на Руския олимпийски комитет. В същия формат и статус те ще се състезават на Зимните олимпийски игри в Пекин 2022 г.

Руската държавна информационна агенция ТАСС и други руски медии съобщиха, че президентът Путин ще присъства на Олимпиадата в Пекин.

След току-що проведена среща с китайския външен министър Ван И в Таджикистан, руският външен министър Лавров заяви, че «президентът Путин с радост е приел поканата на президента Си Дзинпин да присъства на Зимните олимпийски игри през 2022 г.», се казва в съобщенията на медиите.

Индийската радиостанция NDTV в съобщението си посочва:

„В разгара на „скандала с допинга“ руският президент Владимир Путин обяви, че ще присъства на Олимпиадата в Пекин през 2022 г. Той беше поканен лично от президента на Китайската народна република Си Цзинпин.

Така Русия получава възможност да заобиколи забраната за официално участие на страната в крупни международни спортни мероприятия».

Източник: https://news.yahoo.co.jp/articles/4cd5fd59d60393d7db7d94c58dbbb2b4e969d6d0/comments

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments