Докато ни внушават, че «няма ляво, няма дясно», избрани станаха милионери, а народът брои стотинки

Калоян Калчев Надявам се повечето от нас да са наясно, че БСП и левите избератили са две различни неща. Естествено като съберателни множества имат общо подмножество. Ако БСП подкрепи отново Радев това ще е поредната груба грешка на ръководството. За сега Нинова усеща тази опасност и изостреното й чувство за самосъхранение и подсказва, че БСП трябва да излезе със собствен кандидат, различен от досегашния обитател на «Дондуков» 2.

Докато ни внушават, че "няма ляво, няма дясно", избрани станаха милионери, а народът брои стотинки

От друга страна една немалка част от членовете на БСП, все още, са силно стимулирани от последната победа на партията на преди 5 години и са готови отново да подкрепят същия човек, който доказа многократно, че е всякакъв друг, но не и ляво мислещ. Проблемът идва от това, че последните едно-две десетилетия, чрез системна обработка на обществено съзнание се създаде представа за тъждествено равенство между либералната капиталистическа икономика и лявото като цяло.

В резултат на което в обществото трайно се настани мнението, че няма ляво и дясно, и едва ли не всеки може да си ходи през политическия спектър и да си взема необходимата политическа технология, която му е нужна в даден момент с цел привличане на повече избиратели и обществена подкрепа. Какъв е основния проблем на този модел — няма ляво — няма дясно. Проблема е , че резултата е винаги един и същ.

Докато се обяснява, че няма ляво и дясно или по-лошото, как с десни мерки ще получим леви резултати, стига да спрем «кражбите» от публичния сектор, благосъстоянието на малък брой избрани расте, а други се вайкат от поредното поскъпване на цените.

За справка, увеличения брой милионери и милиардери за двете години на COVID пандемия. Къде е ролята на Радев в този политически каламбур.

Първо, той разедини нацията, нещо от което нямаме никаква нужда и в момент, който беше крайно неподходящ предвид обстоятелствата задаващите се предизвикателства. Вдигайки юмручето, той изтърва духа от бутилката и единствената възможност да излезе от тази ситуация бе да се превърне в политически технолог.

Последните му два служебни кабинета са пряко доказателство за това, като единия даже вече даде своя «плод», който ще смуче жизнени сокове директно от БСП. Естествено «възхитената» част от членове на БСП ще подкрепят президента, макар неговите действия директно ще доведат до намаляване електоралната подкрепа на БСП.

Парадокс!

Човекът, който така силно лобира за уж икономическия проект «Триморие», всъщност прави България плацдарм за атлантическите милитаристични намерения срещу Русия, нещо което не може да се впише в преобладаващо русофилски електорат на БСП.

Естествено, Радев все още има нужда от членовете на БСП за преизбирането му, но не и от БСП като партия. За другата част от левите избиратели той се погрижи с новия проект Петков-Василев, които с харвардски тарикатлъци ще продължат да затвърждават тъждественото равенство между либерален капитилазъм и лява политика, нещо с което не мога да сесъглася и съвсем скоро ще се опитам да направя идеологически пояснения по този въпрос.

Какъв е големия проблем за Нинова? Ще успеели да се противопостави на решенето на НС , а и предполагам на решенията на по-голямата част от конференциите идната неделя, за това отново да се подкрепи президентската двойка Радев-Йотова, и по този начин да натрупа личен негатив?

Или да заяви явна подкрепа за Радев, като по този начин навреди на партията в дългосрочен план,тъй като Радев явно работи против интересите на БСП, като политически технолог, за когото БСП не е в неговите планове. За съжаление, всичко това е скрито за обикновената публика, а за една част от нея напълно неразбираемо.

Калоян Калчев

Коментари:

comments powered by HyperComments