Д-р Симидчиев: Всичко около Ковид у нас вече е оставено на самотек

Важно е да се гледа напред, всички имат вина за слабата ваксинация у нас, но първо трябва да решим проблема, а после да търсим виновните. Това каза в «Твоят ден» на NOVA NEWS д-р Александър Симидчиев. Според него причините за сегашната ситуация е нарушената комуникация в процеса. За него нещата и в момента са оставени на самотек.

Д-р Симидчиев: Всичко около Ковид у нас вече е оставено на самотек

Д-р Александър Симидчиев е убеден, че има рискови групи, които не бива да се разболяват, поради което трябва да се ваксинират, а това се постига с разговори и разясняване.

За задължително ваксиниране за определени групи д-р Симидчиев коментира, че правителството трябва да вземе такова решение. Той каза още, че ваксинирането след преболедуване е препоръчително, защото се усилва значително имунитета.

За трагичния случай от Пловдив с починало 18-годишно момче д-р Симидчиев заяви, че трябва да се изчака разследването на компетентните органи.

Д-р Александър Симидчиев каза още за присъствието си в парламента, че е бил разочарован, защото не е могъл да реализира идеите си за промяна в здравеопазването, но е готов за трети опит, но трябва човек много добре да прецени къде е най-полезен.

Относно новия проект на Асен Василев и Кирил Петков д-р Александър Симидчиев каза, че не може да не се подкрепи заявка да няма корупция в държавата, но би искал да види нещо повече от идеите им в сферата на здравеопазването.

Коментари:

comments powered by HyperComments