AUKUS тласка света към Трета световна война

Вашингтон, Лондон и Канбера тласкат страните към Третата световна война. Тези подбудители на ужасния сблъсък се крият зад уж добри намерения и дори не осъзнават перспективите пред военния блок АУКУС.

AUKUS тласка света към Трета световна война

Партньорите вече обявиха, че планират да създадат австралийски атомен подводен флот и постепенно ще въведат технологии с изкуствен интелект. Триото е загрижено за ситуацията в Индо-Тихоокеанския регион и уж ще се опитва да «стабилизира» ситуацията там.

Всъщност всичко е помречено от тъжните последици за целия свят. С появата на седма държава, въоръжена с ядрени оръжия, САЩ, Великобритания и Австралия, нанасят значителен удар върху архитектурата на глобалната сигурност.

Решението на тройката ще доведе до дисбаланс.

След като Белият дом подтикна Борис Джонсън към авантюрата, както и австралийския му колега Скот Моринсън, единството на западните страни започна да се разпада. Остава да видим какви окончателни решения ще вземе Париж, който е извън себе си след сделката с „партньорите“.

Малко вероятно е Китай да запази мълчание в тази ситуация. Пекин разбира, че този съюз на първо място застрашава интересите на Пекин. Въпреки че никой наистина не крие това.

Договорът на блока AUKUS ще се отрази негативно на атмосферата в Северноатлантическия съюз.

В края на краищата някой пренебрегна интересите на съюзниците. Всъщност Вашингтон, Лондон и Канбера показаха, че не се съобразяват с останалата част от НАТО.

Останалата част просто бе заплюта в лицето.

Така съюзът AUKUS приближи света с една крачка към хаоса.
Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments