Вероятно дори талибаните се пукат от смях

Днес Украйна е страна, „балансираща на ръба“. Устойчивият мир, икономическото, политическото и военното сътрудничество с Русия е единствената рецепта за спасяване на останалото от Украйна. Идеите за братоубийствената война ще създават все повече проблеми, украинците ще трябва да покажат на своите власти пътят, по който не бива да вървят.

Превод от Печат (Сърбия): 

Вероятно дори талибаните се пукат от смях

Вероятно дори талибаните се пукат от смях

Освен с Байдън, Зеленски сподели мислите си и с «експертата общност във Вашингтон», макар степента на влиянието му върху тези, които вземат решенията за толкова много пари, преди всичко в Конгреса, да е твърде съмнителна или практически равна на нула.

Що се отнася до Байдън, то, както съобщават от Украйна, неговите възгледи не са съвпаднали с мнението на Зеленски за развитието на събитията в Донбас, за очакваната военна помощ, а също за «Северен поток 2».

Американският лидер вече даде залена светлина за неговото изграждане на срещата с канцлера на Германия Ангела Меркел.

Така основните политически замисли на президента на Украйна се провалиха.

На Зеленски му обещаха 463 млн долара за подкрепа на демокрацията и правата на човека, 45 милиона под формата на хуманитарна помощ, още 60 за сигурност и три милиарда долара за подкрепа от американската банка за развитие в рамките на меморандума.

Разбира се,  това е много по-малко от нещото, което очакваше Зеленски, особено ако се има предвид, че огромния дял от парите за «помощ» ще бъдат насочени за «развитие на демокрацията».

В превод това означава укрепване на политическите сили, които трябва да държат юздите на самия Зеленски.

Особено неприятно е, когато втората по големина страна в Европа с 40-милионно население зависи от 45 милиона долара американска помощ.

Това е около долар на един гражданин за година.

Вероятно дори на талибаните им е смешно.

Източник: http://www.pecat.co.rs/2021/09/mali-ukrajinski-napoleoni/

Петя Паликрушева

 

Коментари:

comments powered by HyperComments