Трима ранени в ДНР след обстрел на Украйна


Представителството на ДНР към Съвместния център за контрол и координация на прекратяването на огъня съобщи, че трима жители на самопровъзгласилата се Донецка народна република са ранени в резултат на обстрел от въоръжените сили на Украйна.

Трима ранени в ДНР след обстрел на Украйна

Както съобщи ТАСС, обстрелът е извършен от посоката на селището Пески на рудника Октябрская. Общо са изстреляни 20 снаряди с калибър 120 мм.

„В резултат на обстрела бяха ранени цивилни, живеещи на булевард „Колхозни“ 1А: мъж, роден през 1987 г. (осколочна рана в дясното бедро); мъж, роден през 1991 г. (взривна травма, осколочна рана на лявото рамо, ръката, лумбалната област). Ранен е също 37-годишният Василченко, мъж, роден през 1963 г. (минно-взривна травма, сътресение, контузирана рана в тилната област)“, се казва в съобщението.

По-рано специалният представител на ръководителя на ОССЕ в Украйна и в контактната група за разрешаване на ситуацията в Донбас Мико Кинунен заяви, че ситуацията на линията на контакт в Източна Украйна остава нестабилна, броят на обстрелите за две седмици се е увеличил с една трета.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments