Москва се присмя на доклада на ЕС за сдържането на Русия

Депутатът от Държавната Дума на Русия Руслан Балбек коментира доклада, призоваващ за укрепване на военния потенциал за сдържане на Русия, съгласуван по-рано от евродепутатите, като заяви, че основният законодателен орган в Европа се е превърнал в «апарат за издаване на безполезни препоръки».

Москва се присмя на доклада на ЕС за сдържането на Русия

„В това листче хартийка с препоръки на ЕС скоро ще бъде възможно да се плава на лодка като в океана“, каза Балбек пред РИА Новости.

Според него евродепутатите започват да измислят как да сдържат Русия, а в същото време „не знаят какво да правят със себе си“.

Балбек нарече думите на европейските парламентаристи за координацията празни приказки, тъй като „няма хора, желаещи да ударят Москва, а така, да лаят в наша посока — има повече от достатъчно клиенти“.

„Оказва се, че основният законодателен орган в Европа се е превърнал в апарат за издаване на безполезни препоръки, които самите основатели смятат за незадължителни“, добави депутатът.

По-рано депутатите от Европейския парламент в проектодоклада за отношенията на ЕС към Русия, който се планира да бъде одобрен на пленарната сесия в Страсбург, призоваха за укрепване на военния потенциал за сдържане на Руската федерация.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments