Москва отговори ударно на нелепото изявление на офиса на Зеленски

Украйна продължава да спряга темата Крим.

Зеленски заяви за връщането на полуострова в състава на Украйна.

Москва отговори ударно на нелепото изявление на офиса на Зеленски

Дори създаде «Кримска платформа», която се превърна в цирк на популизма.

Мероприятието бе посетено от президентите на прибалтийските република, а също Полша, Финландия и още няколко държави.

За съжаление президентът на България Румен Радев изпрати на мероприятието служебния външен министър, а страната ни постави подписа си под документи с ярък антируски характер.

Становище на президента Румен Радев по злополучното присъствие на страната ни на този фарс няма и до момента.

В същото време Ангела Меркел предпочете да се срещне с руския лидер Владимир Путин.

Нима това не е показател?

А президентът на Естония Керсти Калюлайд постави Зеленски на мястото му чрез изявлението си за влизането на Украйна в състава на ЕС.

Тя счита, че «незабележната» се намира на разстояние няколко светлинни години от изпълнение на необходимите за влизането в ЕС Копенхагенски критерии.

Така че НАТО и ЕС за Украйна са затворена врата. Това последното бе заявено на украинските политици многократно. Относно Крим също отдавна им е време да спрат и да си мечтаят.

«Естествено, обсъждането на Крим не е възможно», — заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков по повод вероятната среща между Владимир Путин и Зеленски.

По-рано прессекретарят на украинския лидер Сергей Никифоров направи твърде рязко изказване за това, че срещата между държавните глави на страните е възможна само при обсъждането на въпроса за «окупацията от Русия на част от територията на Украйна».

«Такава формулировка фактически поставя под въпрос въобще хипотетичната възможост за провеждане на подобна среща», каза по този повод Песков.

И е казано напълно справедливо.

Жителите на Крим избраха своето бъдеще — и то е с Русия.

Това са историческите факти.

А дори не искам да говоря за следното: до какво състояние доведе Украйна  Крим, използвайки всичките му ресурси, непредоставяйки нещо в замяна.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments