ВКС на Русия интензивно бомбардират останките от ИД в сирийската пустиня

Руската авиация възобнови ударите по сирийската пустиня, целта са обекти на бойците на терористичната групировка ИДИЛ на административната граница между провинциите Дейр-ез-Зор и Рака.

ВКС на Русия интензивно бомбардират останките от ИД в сирийската пустиня

По данни на базиращата се в Лондон НПО «Сирийска обсерватория по правата на човека» (SOHR), за последните 24 часа ВКС на Русия са нанесли минимум 65 въздушни удара.

Въздушните нападения бяха предшествани от полета на множество разузнавателни дронове, обхващащи по обхват въздушните нальоти.

Въздушните атаки съвпаднаха с подготовката на сирийската армия и проправителственото опълчение да започнат нова наземна кампания за ликвидиране на останалите клетки на ИДИЛ в сирийската пустиня. Миналата сряда седем руски бомбардировача последователно атакуваха позициите на ислямистки бойци в триъгълника на провинциите Хама-Алепо-Рака, добавя SOHR.

Припомняме, че в централните и източните райони на Арабската република през последните месеци беше проведена армейска операция за унищожаване на останките от терористи. Мащабната наземна операция на правителствените сили, която започна през април, се развива паралелно с интензивни руски въздушни удари, чиято основна цел са подземните комуникации и бункерите на ИДИЛ.

В резултат на активните действия на руските ВКС са убити стотици членове на ИДИЛ. Например, руското министерство на отбраната обяви, че е ликвидирало 200 бойци след въздушни удари по терористични цели североизточно от град Тадмор (Палмира) в провинция Хомс.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments