Украйна: «Границите ни не са достатъчно защитени, ще нахлуят диверсанти и мигранти»

Киев не е инвестирал достатъчно за укрепване на границите на Украйна, които остават уязвими. Това мнение изрази в интервю за The Independent ръководителят на украинското външно министерство Дмитрий Кулеба.

Украйна: "Границите ни не са достатъчно защитени, ще нахлуят диверсанти и мигранти"

„Честно казано, сега сме изправени пред проблем поради факта, че не сме инвестирали достатъчно за укрепване на границата“, каза Кулеба.

Според него украинската граница „е абсолютно уязвима за групи диверсанти, както и за мигранти, които може да реши да изпрати … президентът на Беларус Александър Лукашенко“.

Министърът добави, че Киев престава да вярва на обещанията на Запада и разглежда трудностите по пътя към присъединяването на Украйна към ЕС и НАТО като следствие от опасенията на ЕС от реакцията на Москва при подобно развитие на събитията.

В същото време Кулеба уточни, че Киев разчита на подкрепата на САЩ, тъй като президентът Байдън „все още се интересува лично от бъдещето на Украйна“.

По-рано президентът на Украйна Владимир Зеленски по време на форума „YES Brainstorming“ заяви, че украинската делегация по време на посещението си във Вашингтон не е получила пряк отговор от САЩ относно присъединяването към НАТО.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments