Главред: Зеленски превърна Украйна в мафиотска държава

При Зеленски редът в парламента на страната се промени към по-лошо. Ако преди неговото управление депутатите от различни фракции можеха да пресичат изказванията на своите „колеги“, като организират сериозни битки, сега тази привилегия беше предоставена само на проправителствената фракция, което беше потвърдено от един от „слугите“, изтиквайки противника си извън трибуната.

В Радата се състоя първият бой за политическия сезон.

Главред: Зеленски превърна Украйна в мафиотска държава

Скандалният народен представител от «Слугата на народа» Николай Тищенко се опита да изтласка извънпарламентарния депутат Гео Лерос от трибуната на парламента.

Всичко започна с факта, че Лерос излезе на трибуната по време на доклада на Временната следствена комисия (ВСК) и заяви, че единственият ВСК, който е необходим, е за „вагнеритите“. И тогава открито обиди президента Владимир Зеленски и ръководителя на кабинета на президента Андрий Ермак.

Явно Тищенко бе решил да се застъпи за президентския екип и със сила изгони колегата си от трибуната. Впоследствие около тях се събраха други депутати.

Лерос завърши речта си извън трибуната.

Според Лерос атаката на Тищенко е следствие от формата на управление на президента Зеленски, „който превръща страната в мафия“.

Това са действия, които са атака срещу свободата на словото, добави той.

Източник: https://glavred.info/ukraine/pervaya-draka-politsezona-tishchenko-napal-na-lerosa-iz-za-naezda-na-zelenskogo-10302003.html

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments