Заместник-външният министър на Судан ще участва в среща в Москва

Заместник -външният министър на Судан Мохамед Шариф ще пристигне в руската столица, за да присъства на заседание на комисията по политическите въпроси на министерствата на външните работи на Судан и Русия на 21 септември. Това съобщи РИА Новости, позовавайки се на високопоставен източник в министерството на външните работи на Судан.

Заместник-външният министър на Судан ще участва в среща в Москва
„Политическият комитет на министерствата на външните работи на Судан и Русия ще заседава в Москва на 21 септември“, заяви източникът.

Отбелязва се, че Шариф ще пристигне в столицата на Русия като председател на руско-суданската комисия.

Също така агенцията, позовавайки се на източник от отбранителното ведомство на Судан, съобщи, че суданските власти очакват да променят споразумението за изграждането на руска военноморска база в Червено море.

На 1 юли руският президент Владимир Путин внесе за ратификация в Държавната дума споразумение между Русия и Судан за създаването на пунк за материално-техническо обезпечение на Военно-морския флот на Русия.

По-късно руският външен министър Сергей Лавров, коментирайки ситуацията със споразумението за базата на ВМС на Червено море, заяви, че Судан също се готви да ратифицира споразумението.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments