Читателите на WP: Човек загина, спасявайки друг човек, а вие все за «КГБ, Путин, Кремъл…»

В eпохата на интерактивността се тества не само журналистът, но и читателят. Нима не може да се запази човечността и да не се подиграме поне със смъртта?! Смъртта на главата на Министерството на извънредните ситуации Зиничев стана такъв тест за читателите на WP. Медиите в САЩ и ЕС постоянно подчертават, че Зиничев е служил в специалните служби и е охранявал Путин. За някои тези обстоятелства са способни да засенчат дори подвига. Но има и такива читатели, които не приемат тази логика на стереотипна демонизация, която постепенно се превръща в карикатура на самата себе си, а не на ненавижданите от нея персонажи.

Превод от The Washington Post, САЩ: 

Читателите на WP: Човек загина, спасявайки друг човек, а вие все за "КГБ, Путин, Кремъл..."

Главата на руското министерство за извънредните ситуации скочи в арктическа река по време на учение, опитвайки се да спаси кинорежисьор, попаднал там при нещастен случай. Загинаха и двамата.

Министърът на извънредните ситуации Евгений Зиничев по-рано e бил личен асистент на президента и доверен член на близкото обкръжение на Путин. 55-годишният Зиничев е роден в Ленинград и е бил колега на Путин в КГБ, според Washington Post.

Коментари на читателите: 

Palika

Вие какво, не можеше просто да съобщите за нещастен случай, при който загива човек, опитвайки се да спаси друг човек?! Задължително ли трябва да разтягате мантрите си за «КГБ-ФСБ-Путин-Кремъл»? Или е твърде много за вас?

Burnbeforreading

Исках да се пошегувам с руския полярен инцидент, но всъщност това е истинска трагедия. Нашите момчета можеха да са на тяхно място.

Jose von Washington

Аз съм впечатлен. Високата длъжност не го е развалила. Какъв смелчак.

KatMon

Хайде, хайде. Той е бил чекист и освен това е от кръга на Путин. Това означава, че той е жесток убиец, независимо какво е направил.

Kdsv022

Каква трагедия. Каква смелост. Мир на праха му.

TabLunoLCSWfromUtah

Такъв героизъм прави чест на руснаците. Не знам колко американци биха реагирали толкова спонтанно и героично при внезапна опасност.

Източник: https://www.washingtonpost.com/gdpr-consent/?next_url=https%3a%2f%2fwww.washingtonpost.com%2fworld%2feurope%2frussia-emergency-minister-killed%2f2021%2f09%2f08%2f925e7ffe-1097-11ec-baca-86b144fc8a2d_story.html

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments