Песков: Никой не спечели от победата на талибаните


Прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков заяви, че никой, включително Руската федерация, не е спечелил, след като талибаните (организация, забранена в Русия) дойдоха на власт в Афганистан. Той обяви това по време на ежедневния брифинг с журналисти.

Песков: Никой не спечели от победата на талибаните

Говорителят на Кремъл отговори с думите на заместник-външния министър Сергей Рябков, който подчерта, че в Афганистан «вероятно всички, с изключение на талибаните, са загубили».

„Искам да кажа, че поне не всички ние сме победители, защото основните въпроси на дневен ред са дали Афганистан ще остане източник на заплаха от наркотици и страна, от която огромно количество опиати се доставят на света и в нашата страна, дали Афганистан ще остане място, където терористичните групировки се чувстват свободни“, обясни Песков.

Той също така добави, че Русия не знае какво ще бъде по-нататъшното развитие на ситуацията в Афганистан във връзка с терористичните и наркотични заплахи.

Москва, според Песков, се нуждае от яснота относно бъдещата ситуация.

„Ето защо казваме, че за нас е важно да разберем какви ще бъдат първите и следващите стъпки на сегашното ръководство на Афганистан“, каза представителят на руския лидер.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments