Трима от Дупница починаха след усложнения от COVID-19

Трима души от Дупница са починали след усложнения от COVID-19, съобщиха от Областния оперативен щаб.

Трима от Дупница починаха след усложнения от COVID-19
Модел на коронавируса, причиняващ Covid-19, и на протеина (на преден план), образуващ „шиповете“ на повърхността му, който осъществява инвазията -позволява на вируса да навлезе и зарази човешките клетки. На модела се вижда, че повърхността на вируса (синя) е покрита с „шипкови“ протеини (червени).Снимка: ЕПА/БГНЕС

Единият починал е мъж на 52 години, който не е имал придружаващи заболявания. Починали са мъж на 86 години и жена на 77 години — и двамата с тежки придружаващи заболявания.

В COVID отделението на болницата в Кюстендил има хоспитализирани 31 души. Половината от настанените за лечение са на кислород, има и трима пациенти на интензивно лечение.

В COVID отделението на Общинската болница в Дупница има настанени за лечение 14 души. Четирима от тях са на кислород и в средно тежко състояние. В COVID отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“- Дупница са настанени за лечение 18 души.

Седем от пациентите са на кислород. Положителните случаи с COVID-19 в област Кюстендил през изминалото денонощие са 32. По общини новозаразените лица са: Дупница — 17, Кюстендил — 12, в Бобов дол, Рила и Сапарева баня има само по един нов случай.

Коментари:

comments powered by HyperComments