Радев: Разпускането на Народното събрание е въпрос на дни

Разпускането на Народното събрание е въпрос на дни, заяви президентът Румен Радев при изслушването на новия кандидат за член на ЦИК от квотата на «Има такъв народ»- Гергана Стоянова.

Радев: Разпускането на Народното събрание е въпрос на дни

Държавният глава обаче не посочи конкретна дата за разпускане на парламента и насрочване на предсрочни парламентарни избори.

За да имаме честни, прозрачни и достъпни избори, е от изключителна важност работата на ЦИК, каза Радев.

„За да има тя ефективна дейност, е важна публичността в нейната работа. Днешната процедура е важен елемент от продължаването на тази публичност. Във връзка с подадена оставка от члена на ЦИК Любомир Гаврилов издадох указ, с който го освободих“, допълни още той.

Предложението на ИТН е Гергана Петрова Стоянова.

„Опитът ми в изборния процес е свързан с участието ми като член на РИК-Бургас при провеждането на последните избори за Народно събрание от 11 юли т.г. Въпреки че е само в последните избори, бих наблегнала на качествения аспект на опита ми в изборния процес, тъй като това бяха избори при обновени правила и предизвикателства, свързани с машинно гласуване на много места, обучение на много СИК, разясняване на гражданите. Бях ангажирана във всеки един аспект на дейността във връзка с провеждането на изборите. Проведоха се множество обучения на ЦИК“, заяви Гергана Стоянова.

«Вярвам, че ще допринесете за ефективната работа на ЦИК“, заяви президентът Румен Радев, след като Гергана Стоянова бе избрана за новия член на ЦИК от квотата на ИТН.

Труд

Коментари:

comments powered by HyperComments