Гешев: «Това не е юридическа реформа, а юридическа катастрофа»

Не се случва юридическа реформа, а юридическа катастрофа. Това е оценката на прокуратурата, която главният прокурор Иван Гешев обяви преди да вземе участие в правната комисия.

Гешев: "Това не е юридическа реформа, а юридическа катастрофа"

„През последните дни слушам политическото клише — юридическа реформа. Според оценката на прокуратурата това не е юридическа реформа, а юридическа катастрофа, за която цената ще платят българските граждани, какво обикновено. Тези законопроекти не реформират, а унищожават нещо работещо”, каза той. 

Според него с предложените законопроекти ще се стигне до застрашаване на защитаваните свидетели.

„Ще използвам житейския термин — смачкване на най-важните дела в държавата — фактически и практически. Говоря за дела срещу лица, които медиите наричат, олигарси. Срещу организираната престъпност, свързана с убийства, изнасилвания, телесни повреди, телефонни измами и какво ли още не”, предупреди обвинител номер едно.  

«Европа може да е всякаква, но Европа не сменя курса си на 180 градуса. Тези структури бяха приветствани и одобрени като най-ефикасните и най-ефективните в страната от европейските ни партньори. Явно в държавата най-важно е да се закрие един съд и да се застраши сигурността на защитените свидетели», каза още Гешев.

Труд

Коментари:

comments powered by HyperComments