Путин поздрави Ким Чен Ун с Деня на основаването на КНДР

В поздравителна телеграма за 73-та годишнина от основаването на КНДР руският президент Владимир Путин пожела успех на лидера на републиката Ким Чен Ун и заяви, че по-нататъшното развитие на сътрудничеството между двете страни ще спомогне за укрепване на стабилността и сигурността в региона. Това съобщи Централната телеграфна агенция на КНДР.

Путин поздрави Ким Чен Ун с Деня на основаването на КНДР

„Сърдечно ви поздравявам за 73-ата годишнина от основаването на Корейската народно-демократична република. Отношенията между нашите страни се основават на прекрасни традиции на приятелство и взаимно уважение.

Убеден съм, че нашите общи усилия ще допринесат за по-нататъшното развитие на конструктивен двустранен диалог и сътрудничество в различни области. Това несъмнено ще послужи на интересите на народите на двете ни страни и ще допринесе за укрепване на сигурността и стабилността на Корейския полуостров и региона на Североизточна Азия като цяло“, цитира думите на Путин публикацията на Централната телеграфна агенция.

Освен това руският президент пожела на Ким Чен Ун и на гражданите на КНДР „много здраве, успехи, щастие и благополучие“.

Ким Чен Ун и КНДР също бяха поздравени от ръководителите на Ливан, Зимбабве, Южна Африка, Виетнам, Куба и Китай.

По-рано Путин поздрави президента на Беларус Александър Лукашенко с рождения му ден.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments