Боян Чуков: Нека Кирил Петков първо отлежи 10 г. като специалист, да докаже управленските си качества, пък тогава да става премиер

Преди няколко дни написах коментар за очевидното развъртане във ФБ на Кирил Петков с цел да стане премиер. Не е тайна за по-интелигентните, че ФБ налага в социалната мрежа своя политика, която е проекция на глобалните интереси на финансово-спекулативния капитал и либералния глобализъм.
Боян Чуков: Нека Кирил Петков първо отлежи 10 г. като специалист, да докаже управленските си качества, пък тогава да става премиер
Нямам нищо против българите, които живеят и работят в чужбина. Повечето от тях са важна част от българския елит. Те са достойни за уважение и обич. Самият аз имам от години близки роднини, които живеят в чужбина. И съм щастлив, когато те идват в България.
Преди седмица се запознах с млади и невероятно интелигентни хора, които дълги години са учили и работили в чужбина. Фантастични младежи. Те работят в представителствата на различни западни фирми в София.
Ще се радвам техният брой да се увеличава с всяка измината година. За България ще бъде изключително полезно много млади хора да се завърнат в страната и да се включат в българската икономика и наука. На България са жизнено необходими математици, физици, химици, инженери, архитекти, технолози, юристи, агрономи, животновъди и много други хора с подобна специализация.
Съмнения възникват, когато от чужбина се ПАРАШУТИРАТ във високата политика и висшето държавно управление непознати за обществото млади хора.
Които не са доказали своите управленчески качества и патриотизъм в България. Техният образователен и професионален профил е правен зад граница под калъп. Те са с потресаващо CV и панорама от престижни сертификати.
Задължително ги развъртат по медиите като следващите спасители на нацията. Това ни го прожектират вече 30 години. Само че у нас не се връщат масово химици, математици, инженери и други подобни, а предимно формирани в чужбина готови за незабавна консумация политици.
И трагикомичната история се повтаря непрестанно поради почти перманентната амнезия на голяма част от биоподобната електорална маса.
Кирил Петков като отлежи 10-на години като специалист, главен специалист, директор на дирекция и т.н. в някое българско министерство и докаже на практика своите управленчески качества, то няма никакъв проблем да стане министър, премиер или президент на България.
Боян Чуков

Коментари:

comments powered by HyperComments