5 хиляди евро глоба за фалшив сертификат за ваксина в Гърция

Депутатите в Гърция обсъждат законови промени с високи глоби за фалшифициране на удостоверения за ваксиниране.

5 хиляди евро глоба за фалшив сертификат за ваксина в Гърция

Скок на заразените с Covid-19 деца налага строги мерки преди началото на учебната година.

По пет хиляди евро глоба за фалшив сертификат за ваксиниране, обсъждат днес депутатите в Атина. Наредбата ще се гласува до края на деня .Предложението беше внесено по спешност от здравния министър Тансис Плеврис след разкрития за издадени хиляди сертификати на неваксинирани лица.

След като здравните работници без ваксинабяха отстранени, в много болници започна недостиг на специалисти. Здравното министерство вече допуска връщане на работа и след първа доза от ваксината.

В същото време се увеличават строгите мерки от министерството на образованието дни преди началото на учебната година. Лекари от болниците съобщават, че рязко са се увеличили случаите на заразени деца в последния месец. От следващата седмица властите активизират кампанията по имунизация с мобилни екипи пред учебните заведения. Обучението тази година ще е само присъствено, заяви категорично министърът на образованието Карамеос. Ще има обаче задължителни тестове за учениците .Студентите имат право да присъстват на лекции само срещу сертификат за ваксина или документ за преболедуване на вируса.

БНР

Коментари:

comments powered by HyperComments