CNN: На тексасците беше позволено открито да носят оръжие без лицензи и обучение

В Тексас приеха закон, който премахна изискването за лиценз и специално обучение за всеки, който иска да носи оръжие. Сега всеки тексасец на възраст над 21 години, който не е обвинен по наказателни дела, може открито да се появи на улицата със заредено оръжие. В същото време през последните няколко години, както в самия Тексас, така и в страната като цяло, броят на случаите на използване на оръжие рязко се увеличи, отбелязва CNN в статията си.

CNN: На тексасците беше позволено открито да носят оръжие без лицензи и обучение

Това не е първият закон, който улеснява носенето на оръжие. Само в Тексас тази година са регистрирани около 3,2 хиляди случая на стрелба, а това е с 50% повече спрямо 2019 г., отбелязва авторът на статията. През последните четири години броят на масовите стрелби в Тексас непрекъснато се увеличава: през 2021 г. те са били 38, докато през 2018 г. са били само 10.

Ако погледнем в мащаб цялата страна, то през тази година призшествията, при които едновременно са убити или са били ранени повече от трима човека са 464, докато през 2019 годиа са 296, отбелязва изданието.

Петя Паликрушева

 

Коментари:

comments powered by HyperComments