Законът за НСО е приет

Обявявам Закона за НСО за приет. Това каза Ива Митева – председател на Народното събрание, след обявената 30-минутна почивка. Тя обяви законопроекта за изменение и допълнение в Закона за Националната служба за охрана за приет.

Законът за НСО е приет

«Предложих процедура за връщането на гласуването по двата законопроекта. Тук, в пленарна зала, чух, че правилникът не е бил нарушен и че решенията, които са били взети, са валидни. Председателят на НС не е прекратил заседанието, след като е установил кворум.

Продължил е заседанията и по искане на Мая Манолова е направена проверка на кворума преди прегласуване на законопроекта. Установява се наличие на кворум – 125 присъстващи.

Веднага след това е проведено гласуване, при което „за” са гласували 102 народни представители. В резултат на това обявявам за приет законопроекта за изменение и допълнение на закона за НСО, внесен от Ива Митева и група народни представители”, допълни още Ива Митева.

В началото на заседанието на парламента Ива Митева предложи да включат гласуването на законопроектите в днешния дневен ред. Това предложение доведе до поредицата от бурни скандали и престрелките между представителите на «Има такъв народ» и ГЕРБ. Затова беше обявена 30-минутна почивка и свикан Председателски съвет на Народното събрание.

Труд

Коментари:

comments powered by HyperComments