Телеграф: Срещата между Зеленски и Байдън е поражение и провал, пагубни за Украйна


«Телеграф», публикува реакцията на украински експерти от срещата между Байдън и Зеленски. Изводите са разочароващи, резултатите от преговорите са провал.

„Зеленски искаше повече да види Байдън и да получи красива снимка, отколкото да получи реални бонуси за Украйна“, критикува един от експертите украинския президент.

Превод от Телеграф, Украйна:

Телеграф: Срещата между Зеленски и Байдън е поражение и провал, пагубни за Украйна

Съдейки по начина, по който украинският президент Владимир Зеленски беше посрещнат в Белия дом и как бяха озвучени разговорите му с американския лидер Джо Байдън, заключенията могат да бъдат единствено разочароващи. Редица експерти в политиката и държавници са съгласни с това мнение, съобщава „Телеграф“.

Така политически експерт, директор на Института за развитие на профсъюзното движение Михаил Чаплига, обръща внимание на факта, че никой не се срещна със Зеленски на прага на Белия дом и в самолета, те отказаха да излъчат протокола от срещата и съвместен брифинг след разговорите.

Политическият стратег Виталий Бала също е склонен да смята, че срещата е била провал за украинския лидер.

„Надявам се, че за Украйна резултатите поне не са лоши. За Зеленски най-вероятно те дори не са лоши, а пагубни. Бързото му напускане след срещата с Белия дом премахна всички въпроси относно възможността да излезе пред пресата след резултатите от срещата“, счита той.

Народният депутат Алексей Гончаренко също нарече срещата по-скоро поражение, отколкото победа. Според него Украйна е трябвало да има ясна стратегия и план за посещението.

„Зеленски искаше повече да види Байдън и да получи красива снимка, отколкото да получи истински бонуси за Украйна“, каза Гончаренко.

Източник: https://telegraf.com.ua/ukr/politika/2021-09-02/5682092-skoree-porazhenie-chem-pobeda-chto-govoryat-v-ukraine-o-vstreche-zelenskogo-s-baydenom

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments