Талибаните убиха певец в Афганистан

Афганистанският изпълнител и певец на народни песни Фавад Андараби беше убит в  от талибански бойци. Това съобщи синът на певеца.

Талибаните убиха певец в Афганистан

Според съобщения в медиите, музикантът е изведен от къщата му в Баглан и застрелян. Андараби подкрепяше противниците на талибаните в песните си.

По-рано съобщихме, че на летището в Кабул, няколко дни след завземането на столицата на Афганистан от талибаните (организация забранена в Русия) бойците са убили 20-годишната видео блогърка Найма Садеки. Както съобщава CNN, малко преди смъртта си тя записала последното видео, обръщайки се към феновете.

На летището в Кабул убиха блогърка

„Тъй като нямаме право да работим и да излизаме от домовете си, всички трябва да запишем последното видео за вас. И чрез това видео да се сбогуваме с всички вас“, започва видеото си Садеки.

Тя съобщава на зрителите, че е твърде уплашена да ходи по улиците и призовава феновете си да се молят за нея.

„Животът в Кабул стана много труден, особено за тези, които преди бяха свободни и щастливи“, добавя блогърката.

Според колегите на момичето то е убито по време на терористичната атака на летището. На този ден най-малко 170 души бяха убити при опита за напускане на страната. Садеки завършвала последен курс в столичен институт и споделяла за живота си във видеоклипове в YouTube.

Блогърка на име Aфшар сподели пред CNN, че в момента не могат да продължат да записват видеоклипове и да печелят пари, както преди.

„Аз бях единствената, която хранеше семейството: баща ми почина, а брат ми все още е твърде малък, за да работи“, добавя тя.

Нейните колеги отбелязват, че те също се страхуват да напускат домовете си и все още не разбират как семействата им ще продължат да живеят.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments