Руската православна църква разкритикува сравнението на Христос с комунистите

РПЦ нарече погрешно сравнението на Исус Христос с комунистите, което лидерът на Комунистическата партия на Руската федерация Генадий Зюганов си позволи са направи. Това заяви Вахтанг Кипшидзе, заместник-председател на Синодалния отдел на Московската патриаршия за църковните отношения с обществото и медиите, съобщи РИА Новости.

Руската православна църква разкритикува сравнението на Христос с комунистите„Ние не считаме за правилно и подходящо да сравняваме въплътения Бог с каквито и да било политически и икономически учения, включително с комунизма. Припомняме ви обаче, че вратите на православните църкви остават отворени за вярващите от всички руски партии“, каза представителят на Руската православна църква.

По-рано лидерът на Комунистическата партия на Руската федерация Генадий Зюганов повтори позицията си за Исус Христос като първият комунист и сравни Проповедта на планината с кодекса за изграждане на комунизма.

Политикът отбеляза, че основният лозунг на комунизма „Който не работи, не трява да яде“ е отразен в писмото на апостол Павел до тесалоникийците. Ръководителят на комунистическата партия подчерта, че изучаването на Библията допринася за разбирането на съвременния свят.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments