Кирил Добрев: Лично Нинова е виновна, че БСП ще се провали

Лично Корнелия Нинова носи вина за това, че БСП по всяка вероятност ще се провали в опитите си да състави правителство с третия и последен проучвателен мандат, връчен от президента. Това заяви на влизане в централата на «столетницата» преди заседанието на Националния съвет на партията една от основните фигури от вътрешната опозиция на Нинова Кирил Добрев. Именно днес левицата ще решава как да процедира с мандата — дали да излъчи правителство и премиер, или да го върне неизпълнен на държавния глава. И също така — кога да го стори с оглед на изказаната позиция на Корнелия Нинова, че следва първо Народното събрание да приеме актуализацията на бюджета.

Кирил Добрев: Лично Нинова е виновна, че БСП ще се провали

«Ние сме на финала на един логичен завършек след като човек, който не може да обедини хората в собствената си партия, се опита да обедини останалите партии. Проблемът е основно с госпожа Нинова, лидерите на другите политически сили нееднократно казаха, че нямат проблем с БСП, а имат проблем с Нинова», остър бе Добрев.

Следва лично Корнелия Нинова да понесе отговорност и да се номинира за премиер, смята той. Следва да се отбележи обаче, че лидерът на БСП нееднократно отрече, че възнамерява да направи това, като следвало проектокабинетът да бъде съставен от надпартийни и експертни фигури.

«Тук не става дума за желание или нежелание (на Нинова да се кандидатира за министър-председател — бел.ред.). Нинова е функция на партийния орган. Може да желае или не желае на панаира в Мездра, не в сградата на «Позитано», саркастично добави Кирил Добрев. И пое ангажимент — на шега или не, лично да номинира Нинова.

Иван Гергов, News.bg.

Коментари:

comments powered by HyperComments