Александър Симов: «Ние протегнахме ръка, но тя не бе приета, Нинова не е виновна»

«Ние не бързаме с връщането на мандата, задържахме го достатъчно и се опитахме, направихме максималното да проведем разговори с останалите партии да създадем поле за съгласие. Нашата протегната ръка не беше приета.»

Александър Симов: "Ние протегнахме ръка, но тя не бе приета, Нинова не е виновна"

Това заяви депутатът от БСП Александър Симов в сутрешния блок на БНТ. Вчера БСП обявиха намерението си да върнат мандата на 7 септември, вторник.

Според него щом партиите са отказали да ги подкрепят, от тук нататък задържането на мандата става безсмислено. Най-късно до петък другата седмица актуализацията на бюджета трябва да бъде приета, увери Симов. Парламентът работи от 21 юли и имало повече от месец законопроектите да бъдат вкарани, защото и съдебна реформа не се правила от днес за утре. Сега в 12 без 1 минута някои иска да приема закони и после да се бие в гърдите, че го е направил, възмутен е Александър Симов.

Направихме всичко възможно да има диалог, а аз да приема някои да казва какво трябва да прави БСП и то през медиите, ядоса се червеният депутат. БСП не може да бъде обвинявана за това, че не е съставено правителство, категоричен бе Симов, който приема в политическата кампания някои да трие мръсните си ръце в БСП.

Опитахме се, опитахме се да съберем мнозинството, но срещнахме партиен егоизъм, посочи Симов, който бил сред партийните романтици и вярвал, че ще се състави правителство. Дори най-големите хейтъри не могат да отрекат, че ние бяхме партията, която се държа максимално коректно с всички, похвали се Симов, който видял, че другите партии не могат да разпознаят проблемите.

Симов обаче е песимист за политическия диалог и пейзаж и след новите предсрочни парламентарни избори. И тогава темата за коалиционното споразумение ще е неизбежна. БСП е готова да управлява в диалог с всички останали партии и е готова да говорят с всички за съставяне на правителство и след новите предсрочни избори, без ГЕРБ и ДПС.

Той е на мнение, че е по-добре да има избори 2 в 1, но ще има проблем с избирателната активност.

Евентуалният нов политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, не притеснява Симов, който обаче е сигурен, че в момента президентът Румен Радев не би се ангажирал с такъв политически проект.

Симеон Янев, News.bg.

Коментари:

comments powered by HyperComments