Янев: Мерките са либерални и щадящи, няма пари за компенсация на бизнеса

Огласените мерки от Министерство на здравеопазването са достатъчно щадящи. Това каза министър-председателят в служебния кабинет Стефан Янев по време на блиц-контрола в парламента и в отговор на въпрос на Пламен Данаилов от «Има такъв народ».

Янев: Мерките са либерални и щадящи, няма пари за компенсация на бизнеса

«Както нееднократно представители на Министерски съвет са заявявали, включително и аз съм казвал няколко пъти — опитваме се да намерим правилния баланс между мерките и грижата за здравето на хората, съответно, грижата към бизнеса и учениците.

В момента последните мерки, които бяха огласени от Министерство на здравеопазването, мисля, че са достатъчно щадящи и определят редица ограничения, предимно за работа, събиране и определен тип бизнеси, които са затворени. До голяма степен мерките на открито са доста по-либерални.

В същото време механизмите, които предвиждат определена компенсация там, където съответен бизнес ще бъде принуден да работи в нови условия, са в обичайните рамки 60 на 40 и 70 на 0. Тези средства в бюджета ги няма и зависят от актуализацията, която е в ръцете на Народното събрание», заяви още Стефан Янев.Труд

Коментари:

comments powered by HyperComments