Талибаните се сдобиха с още дронове, всеки по $4 млн


Талибаните се сдобиха с още пет дрона в град Херат, всеки на стойност по $4 млн.
Това съобщиха източници от мястото на събитието.

Снимките на изтичници от мястото на събитието.

Талибаните се сдобиха с още дронове, всеки по $4 млн

Членът на Камарата на представителите на САЩ Карлос Хименес, заедно с колегите си, включително Рик Крофорд и Кен Бък, внесоха в Конгреса законопроект, целящ организиране на разследване на някои обстоятелства, свързани с изтеглянето на американските войски от Афганистан. News Front се запозна с документа.

Разследване: Как внезапно US военна техника се оказа в ръцете на Талибаните?!

От текста следва, че разследването трябва да се предприеме от главния инспектор на Министерството на отбраната на САЩ.

Ведомството е изправено пред задачата да даде отговори на няколко въпроса, формулирани в законопроекта.

На първо място, членовете на Камарата на представителите искат Пентагона да обясни защо американската военна техника, включително хеликоптери и дронове, са се оказали на разположение на талибаните.

Освен това американските политици се интересуват от мащабите, в които афганистанските сили — тези, които също разполагат с американско оборудване — са се озовали в Иран.

Последното нещо, на което конгресмените биха искали да получат отговор, е колко ефективна е кампанията за евакуация на американския и съюзнически персонал от Афганистан.

Отбелязва се, че в рамките на 90 дни от датата на влизане в сила на закона, от главния инспектор на военното ведомство ще се изисква да представи в Конгреса доклад, съдържащ необходимата информация.

Коментирайки позицията на американската администрация по отношение на Афганистан, конгресменът Рик Крофорд заяви, че «планът и директивите» на държавния глава Джо Байдън ще навредят на репутацията и авторитета на Америка в света «като страна, която винаги ще се бори за свободата на хората, които живеят в условия на тирания и терор».

Петя Паликрушева

Талибаните се сдобиха с още дронове, всеки по $4 млн

Коментари:

comments powered by HyperComments