Савченко: Зеленски е предател, взема заеми от САЩ, за да стимулира US икономиката, а народът му е в беда

Бившият депутат от Рада Надежда Савченко заяви, че украинският президент Владимир Зеленски ще се върне от САЩ с «икономическо предателство», предаде РИА Новости.

Савченко: Зеленски е предател, взема заеми от САЩ, за да стимулира US икономиката, а народът му е в беда

Тя поясни, че Киев взема заеми от САЩ, „за да ги харчи за американски продукти, като по този начин стимулира американската икономика и изплаща заплати на американските работници“. Според политика, с такова развитие на събитията, украинската икономика ще продължи да пада, а страната ще се «набута» в заем с лихви.

«Това е първото «икономическо предателство», то няма да вдигне икономиката на Украйна», — каза бившият парламентарист.

Тя счита, че второто «предателство» е подписването на меморандум за енергетиката. Според Савченко това не е първият меморандум за изграждането на ядрени блокове, който Украйна подписва с други държави. Както посочи тя обаче, не са постигнати каквито и да било конкретни резултати.

Зеленски е на работно посещение в САЩ, където се срещна с американския президент Джо Байдън на 1 септември. По време на разговорите украинският президент заяви, че е предал на представители на американския лидер списък с 450 души, които, според него, са държани в плен в Донбас, Крим и Русия.

Байдън от своя страна заяви, че Вашингтон и Киев «имат общи ценности» и изрази ангажимента на САЩ за «цяла, свободна и неделима» Украйна пред лицето на «руската агресия».

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments