Посолство Иран: Докладът на ЦРУ за планиран атентат в България е «измислица, фалшификация и конспирация»

«Фалшификация и конспирация» е докладът на ЦРУ за готвен от ирански спецчасти терористичен акт в България, заявиха в своя позиция от посолството на ислямската република. В края на август стана ясно, че в обновения доклад на американското разузнаване за терористичните организации по света е написано, че Ислямската революционна гвардия е планирала атентат на наша територия, но той е бил осуетен — подобно на готвени атаки и в ред други страни.

Посолство Иран: Докладът на ЦРУ за планиран атентат в България е "измислица, фалшификация и конспирация"

Според иранското посолство документът е «смесица от фантазия и фалшиви обвинения, които никога не са документирани и българските власти не са потвърдили тези твърдения». «Ислямска република Иран отхвърля и осъжда тероризма и екстремизма във всичките му форми и по същество се смята за жертва на тероризма и в борбата с тероризма и екстремизма e понесла големи разходи и ще остане твърда в този път», пише още в позицията, изпратена до БТВ, като в нея се подчертава, че «тероризмът е не само инструмент на американската външна политика, но и един от най-важните стълбове на външната политика на този режим».

В американския доклад се отбелязва, че Ислямската революционна гвардия работи и с партньорски организации като «Хизбулла», чието военно крило беше посочено от главния прокурор Иван Гешев като отговорно за атентата на бургаското летище «Сарафово» през 2012 г.

В документите по делото и в задочно произнесените присъди на първа инстанция. Труд

Коментари:

comments powered by HyperComments