NBC: Талибаните предотвратиха още един терористичен акт на летището в Кабул


По-малко от денонощие преди САЩ да приключат операцията по евакуацията от Афганистан, бойците от радикалното движение «Талибани» (организация, забранена в Русия) предотвратиха поредната терористична атака на летището в Кабул. Това съобщи NBC News, позовавайки се на американски граждани, които станали свидетели на тези събития.

NBC: Талибаните предотвратиха още един терористичен акт на летището в Кабул

Според източника на канала талибаните са спрели автобус, който се бил насочил към летището в Кабул, и наредили на всички пътници да излязат навън. Казали, че в автобуса може да има двама атентатори-самоубийци.

Очевидци споделили, че самият атентатор е пътувал в този автобус. Докато талибаните проверявали автобуса, той и шестте му деца се криели в близката пътна канавка. След това на пътниците било разрешено да продължат пътуването си.

Осведомен помощник на един от конгресмените от САЩ заяви пред NBC News, че бойците наистина са изиграли важна роля за продотвратяване на още един терористичен акт.

«Ако не бяха стрели автобуса, в летището можеше да се случи нападение, в резултат на което да загинат хора, в това число американци», каза той.

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments