Протест на превозвачи блокира „Дунав мост“

Протест на превозвачи блокира за час движението в района на граничния пункт „Дунав мост“.

Протест на превозвачи блокира „Дунав мост“
Снимка: БГНЕС

Недоволството на шофьорите и управители на транспортни фирми е породено от ежедневните километрични опашки за преминаване на границата и лошата организация на пункта.

Превозвачите протестираха срещу лошата организация на граничния пункт, която създава и неудобства на шофьорите с изчакване на повече от 8 часа без храна, вода и санитарни условия.

Допълнително утежнение за тях е въведеното от неделя изискване на румънската страна всички шофьори да имат или сертификат за ваксина, или PCR тест с валидност 72 часа.

„Слаба организация“, каза демонстрант.

„Работят с намален капацитет, жалят си силите. Има достатъчно гишета, те са четири гишета, които просто не работят на макс, или едно, или две. Или от българска страна ще работят три, от румънска едно. Няма никаква синхронизация“, недоволстваше жена.

„Четири кантара, от които работят само два. Понякога работи и трети, но той е с работно време. Границата няма работно време, кантарът има работно време и затова става това. Добър вариант ще е, ако има зелен коридор за ЕС“, добави мъж.

Исканията им са изпратени до правителството, до ръководството на пътната агенция, „Гранична полиция“, Агенция „Митници“ и министъра на здравеопазването.

БНР

Коментари:

comments powered by HyperComments