БСП възмутени: Евентуалният проект на Янев «Петков-Василев» е десен, Румен Радев най-накрая да си каже

В БСП се интересуват какво е мнението и отношението на президента към евентуален политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев.

БСП възмутени: Евентуалният проект на Янев "Петков-Василев" е десен, Румен Радев най-накрая да си каже

Този въпрос постави депутатът от БСП Стоян Мирчев в студиото на Нова телевизия. По думите му би било редно Румен Радев, който е избран с подкрепата на социалистите и като партия, и като местни структури и гласове, да бъде ясен по въпроса и да каже позицията си.

«Министър-председателят е избран от президента. Служебният кабинет би трябвало да е надпартиен и да няма позитиви към една или друга партия. Това залитане на Янев относно проекта на «Петков-Василев» ми се струва странно», изказа недоволство от вчерашната изява на служебния премиер.

Въпреки това Стоян Мирчев смята, че от един такъв евентуален нов проект би трябвало да се притеснява Христо Иванов, защото това би било десен проект, а не ляв, за да има някакви притеснения БСП.

За нов политически проект, сформиран около двамата служебни министри се заговори по-усилено след като стана ясно, че «Има такъв народ» няма да сформират правителство. Самите Кирил Петков и Асен Василев първоначално не изключиха такава възможност, но вчера бяха категорични, че докато са в качеството си на служебни министри няма да мислят за сформиране на партия. Петков, Василев и Николай Денков бяха и служебни министри, които водиха разговори с ИТН да се включат евентуално в техен кабинет.

Едновременно с това все още няма яснота кога ще бъдат изборите — и президентските, и предсрочните парламентарни.

Държавният глава Румен Радев обяви още през февруари месец тази година намеренията си, заедно с вицепрезидента Йотова да се кандидатират за втори мандат, но получиха одобрението за това от БСП едва през април месец.

Преди две седмици обаче Румен Радев получи подкрепа от лидера на «Има такъв народ» Слави Трифонов.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments