Здравният министър очаква становища на браншови организации за противопандемичните мерки

Становища на работодателски, професионални и браншови организации по предложените противопандемични мерки поиска здравният министър д-р Стойчо Кацаров, съобщиха от МЗ.

Здравният министър очаква становища на браншови организации за противопандемичните мерки

Поводът е усложняващата се епидемична обстановка и нуждата от въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки. Писма с предложение за становище са изпратени до работодателските организации, браншови организации в туризма, ресторантьорството, хотелиерските услуги, организации в сферата на културата, спорта и др.

Мотивите на служебния здравен министър са увеличения брой на положителните тестове за COVID-19 за последната седмица, както и броят на хоспитализациите и починалите от коронавирусна инфекция. Това налага въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки, за да се забави разпространението на вируса, да се избегне претоварване на медицинския персонал в болниците и да не се стигне до изчерпване на капацитета на здравната системата.

Организациите са поканени да дадат свои предложения и виждания за ограничаване на разпространението на вируса, което да е възможно най-щадящо за извършваните от тях дейности.

Министърът очаква и предложения за това, какви биха били най-подходящите мерки за компенсация на засегнатите дейности, които да бъдат разгледани от ресорните министерства и ведомства.

Коментари:

comments powered by HyperComments