Yahoo News Japan: В «Танковия биатлон 2021» Русия е кралица и «абсолютен шампион»


Японският военен експерт разказва с въодушевлеие за поредния «Танков биатлон-2021», който ще се проведе в Русия. Броят на участниците в това красиво ежегодно събитие расте. Материалът отбелязва високото ниво на умения на руските танкисти и високия професионализъм в истинската борба в армейските състезания.

Превод от Yahoo News Japan (Япония):

Yahoo News Japan: В "Танковия биатлон 2021" Русия е кралица и "абсолютен шампион"

Все повече държави участват в ежегодното състезание „Танков биатлон“. Тази година са 19.

Известният японски военен колумнист Тамаки Сакимура пише много за армиите и оръжията на различни страни по света. Неговите материали са популярни в Япония.

Този път Сакимура разказва за състезанието «танков биатлон», което току -що започна в Русия, като отдаде почит на организаторите на състезанието, както и смелостта и майсторството на участниците.

Всяка година на танковия полигон в Алабино край Москва се провежда невероятно и красиво събитие — международно състезание по «танков биатлон». Всичко тук е доста подобно на обикновения биатлон — надпревара, стрелба, резултати — само че в ролята на придвижване се използват не ски, а танкове.

Тази година за първи път в състезанието участва екип от далечната африканска страна Мали. Но гръбнакът на участниците се състои от опитни военни от домакина на състезанието, Русия, Китай, Беларус и други „танкови“ държави. Танкисти от всички страни са се събрали на отличния полигон в Алабино и се състезават в спортен дух, за да постигнат най-добри резултати в уменията, които придобиват чрез постоянни ежедневни тренировки у дома.

„Танков биатлон“ се състои от спортни състезания по основни тактики за танкисти, като маневриране с танк по време на гонка, преодоляване на препятствия и стрелба.

Първият такъв турнир се проведе през 2013 г. и в момента се провежда като част от Международните армейски игри, един вид военна версия на военна Олимпиада, в която се провеждат състезания в различни военни професии.

През 2021 г. освен Русия в събитието участват 19 държави. Това е най-големият брой в историята на състезанието. Тази година се присъедини и екип от кадети от танковото училище от Мали.

Всички участници в «танковия биатлон» участват с добре познатия танк Т-72 съветско/руско производство. И само китайците донесоха със себе си танкове Тип 96 свое производство.

Русия, абсолютният шампион на всички години и „кралицата“ на състезанието, никога не отстъпвайки победа на друга държава, премина много добре през всички препятствия и успешно стреля без пропуски от всички видове оръжия, показвайки отлично време от 19 минути 34 секунди.

Източник: https://article.yahoo.co.jp/detail/64e7c9075e83fefd096c64ac344a317a2050df45

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments