Петков и Василев: Няма да говорим за политически проекти, докато сме служебни министри

Кирил Петков няма да говори за политически проекти, докато е служебен министър, а ще остане фокусиран върху работата си. Това заяви той пред журналисти в парламента в отговор на спекулациите, включително и от тази сутрин след заявката на премиера Стефан Янев, че би подкрепил един такъв нов политически проект.

Петков и Василев: Няма да говорим за политически проекти, докато сме служебни министри

Финансовият министър Асен Василев от своя страна потвърди думите на колегата си, с когото бяха пакетирани и политически, и работно: Василев заяви, че докато е министър също няма да мисли партия.

В Народното събрание съм, за да говорим за истински икономически мерки, няма да говоря за политически проекти, докато не ми изтече мандатът. Искам да съм фокусиран в работата, която правя, заяви министърът на икономиката Кирил Петков.

Имаме две седмици, които предстоят — утре ще обсъждаме темата Общини без корупция», отряза той от темата медиите.

Следващите две седмици ще говоря само експертно, като министър, в качеството, което съм. Няма да влизам в тези теми, знам, че там са страстите и интересът, но — когато приключа да бъда служебен министър… А ако не приключи служебният кабинет — продължавам в него, каза още той.

Казах неведнъж, че видяхме, че за три месеца можем да направим голяма промяна и целите екипи и отбори видяхме, а ако инвестираме енергията си в тази посока — България може да стане различна, каза още Кирил Петков, но бе категоричен, че за това как и по какъв начин може да стане това ще говори, когато «ни свърши мандатът».

Комуникирам с медии, всичко, което ще го правим, ще бъде прозрачно и обявено, каза още той.

Антония Чорева, News.bg.

Коментари:

comments powered by HyperComments