Един милион софиянци заплашени да останат без парно през зимата

450 хиляди домакинства или около 1 милион жители на столицата са заплашени да останат без парно и топла вода през настоящия зимен сезон. Причината — изпълнителната агенция по околната среда не е подновила комплексното разрешително на «Топлофикация — София» поради неизпълнение на нормите за замърсяване на въздуха.

Един милион софиянци заплашени да останат без парно през зимата

Заради казуса Мая Манолова от «Изправи се БГ! Ние идваме!» настоява в Народното събрание да дойдат столичният кмет Йорданка Фандъкова, председателят на общинския съвет Елен Герджиков, както и директорът на Топлофикация-София Александър Александров.

«Това не е проблем отсега. Топлофикация е имала 4 години да изпълни задължението си да постави очистващи филтри, но не го е направила. Отговорността е лично на ГЕРБ и Йорданка Фандъкова», заяви Димитър Делчев.

Възможен е и евентуален режим на тока, сигнализира Манолова. Това може да стане факт, заради заместването на парното с електроуреди.

«Въпросът тук е дали Йорданка Фандъкова и ГЕРБ залагат политическа мина в предстоящата кампания. Защото със сигурност залагат икономическа мина за столичани», заяви тя.

По изчисления на ИБГНИ отоплението на ток щяло да излезе средно по 1152 лева на домакинство на отоплителен сезон, което било с 500 лева над цената на парното.

Иван Гергов, News.bg.

Коментари:

comments powered by HyperComments