CNN: Насмешките над COVID струваха живота на републикански политик на Тексас

Наскоро в Тексас от коронавирус почина членът на местния градски съвет, републиканецът Скот Епли, който до последния момент не разбираше пълната тежест на болестта. Нещо повече, много други поддръжници на „добрата стара партия“ продължават да настояват, че няма да се ваксинират при никакви обстоятелства, съобщава CNN.

CNN: Насмешките над COVID струваха живота на републикански политик на Тексас

За значителен брой републиканци коронавирусът не е медицински, а политически проблем. Един републиканец от Тексас се подиграваше с маските и ваксините, но по-малко от седмица след това почина от COVID. Според кореспондента на Си Ен Ен Том Форман починалият не е първата публична личност, която подценява вируса и умира от него в резултат.

«Добрата стара партия» не спря да подценява ситуацията.

В Тенеси консервативният радиоводещ Бил Валентин се пошегува с вируса това лято, след което той едва не го уби, а брат му трябваше да отправи призив към обществеността.

МАРК ВАЛЕНТАЙН, брат на Бил Валентайн: Искаме възможно най-много хора, които чуват гласа ми тази сутрин, да оставят политиката настрана и да отидат да се ваксинират.

В Луизиана републиканецът Люк Летлоу почина от COVID през декември само седмици преди да положи клетва в Конгреса. Искаше да си направи ваксина, но тогава нямаше такава. Съпругата на политика, която получи мястото му след гласуването, не може да свикне с мисълта, че другите не искат да се ваксинират.

Джулия Летлоу, член на платата на представителите на конгреса от Луизиана:
Бих дала всичко, за да може тази ваксина да е достъпна за всички. Мислено се преасям в онова време, и когато виждам как сега някои се отказват от нея, сърцето ми се разкъсва.

Последното проучване показва, че близо една трета от републиканците са категорични, че никога няма да се ваксинирани. Докато други хора, като Травис Кембъл, който не успя да си направи ваксина, молеха всички от болничното си легло да се ваксинират.

Травис Кемпбел, пациент с коронавирус: Моля ви, в името на всичко свято, ако искате да получите шанс, то не се поддавайте на всички тези разговори по телевизията и социалните мрежи, просто защите себе си чрез ваксинация.

Том Формен, кореспондент на CNN: Да, някои лидери на Републиканската партия бавно признават необходимостта от ваксинация. Но като цяло те се отнасят към нея без особен ентусиазъм, а някои дори са против задължителното носене на маски, против социалната дистанция и всички идеи за задължителна ваксинация, дори независимо от това, че техните избиратели се заразяват и умират.

Петя Паликрушева

Източник: CNN

Коментари:

comments powered by HyperComments