АС: Духовно падение на Запада — американите помогнаха на Талибаните да съставявят «списък на бъдещите убити»

Известният американски консервативен колумнист смята, че Афганистан бележи пълното военно-политическо и духовно падение на Запада. Американците вече не могат да се доверяват на никого в създаването на страната. Руши се не само политиката, но и вярата. Липсват необходимите духовни връзки.

Превод от The American Conservative , САЩ: 

АС: Духовно падение на Запада - американите помогнаха на Талибаните да съставявят "списък на бъдещите убити"

Виден американски колонист: Афганистан е пълното духовно падение на Запада

Автор: Род Дреер

Хората не могат да повярват в пълната некомпетентност на администрацията на САЩ. Доколкото разбирам, никой все още не знае за тази история, разкрита от списание Politico:

„Американските служители в Кабул дадоха на талибаните списък с имената на американски граждани, притежатели на зелена карта и афганистански съюзници, за да позволят на тези хора да влязат в контролирания от екстремистите външен периметър на летището в града, предизвиквайки задкулисното възмущение от американските законодатели и военните.

Решението да се дадат конкретните имена на талибаните, които имат в историяна си брутални убийства на афганистанци, сътрудничили на САЩ и други сили на коалицията по време на конфликта, разгневи законодателите и военните.

«Всъщност те просто поставиха всички тези афганистанци в списъка на убитите», каза един служител на Министерството на отбраната, който, подобно на други, пожела анонимност.

«Това е просто ужасяващо и шокиращо, чувстваш се мръсен.»

Говорителят на Централното командване на САЩ отказа коментар.

В кой момент некомпетентността се превръща в световно зло?

Правителството на Съединените щати е дало на тези диви главорези списък с нашите хора за убиване! Кой го направи? Кой? Кои са имената? Уволнете тези хора.

Поръсете сол върху почвата на тяхната репутация, така че нищо никога да не поникне върху нея! Не знам дали някога съм се чувствал по-засрамен в каква държава сме.

Администрацията на Байдън се довери на талибаните и поради това хората, които се довериха на Америка, ще умрат.

Народе, просто не можем да се примирим с това ужасяващо ниво на глупост, некомпетентност и корупция, което имаме на най-високите нива на нашата армия. Министърът на отбраната Лойд Остин беше потвърден на поста с огромно мнозинство. Ще уволни ли някого заради това бедствие? Ще запази ли генерал Марк Мили, троянският кон на прословутата вуук-идеология в нашето военно заведение, позицията си на началник на Съюза на началниците на щабовете?

Хората бяха нагло лъгани с години, парите им бяха прахосани, много американски животи са загубени — а сега много афганистански животи ще бъдат загубени, които са достатъчно глупави, за да се доверят на компетентността и моралната порадъчност на правителството на САЩ.

Източник: https://www.theamericanconservative.com/dreher/afghanistan-failure-of-the-west/

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments